Blog

Rezistenta termica si cum se calculeaza ea

Astazi as vrea sa va vorbesc despre rezistenta termica, cum se calculeaza si cat de importanta este ea cand vine vorba de alegerea unei pardoseli care finiseasza un sistem cu incalzire incorporata

Rezistenta termica este o masura a capacității unui material de a se opune fluxului de căldură prin el.

Metoda standard de masurare a rezistentei termice a unui material de constructie implica utilizarea unui dispozitiv numit termograful cu flux caloric. Aceasta metoda presupune măsurarea diferenței de temperatură între două suprafețe ale materialului și aplicarea unei cantități cunoscute de căldură pe o parte a materialului, în timp ce cealaltă parte a materialului este menținută la o temperatură constantă.

Pe baza diferenței de temperatură și a cantității de căldură aplicate, se poate calcula conductivitatea termică și, în consecință, rezistența termică a materialului. Rezultatele obținute în urma acestei metode sunt exprimate în unități de m2 K/W, adică metri pătrați-kelvin pe watt, și pot fi utilizate pentru a determina eficiența termică a unui sistem de izolare sau in cazul nostru a unui sitem care trebuie sa transfere caldura

Este important să rețineți că, în general, valorile de rezistență termică pentru un material de construcție pot varia în funcție de diferite condiții, cum ar fi temperatura ambientală, umiditatea și presiunea atmosferică. Prin urmare, este important să se țină cont de aceste condiții și să se ia în considerare aceste variații atunci când se determină eficiența termică a unui material.

Pardoseala SPC The Floor are o performanta ridicata cand vine vorba despre rezitenta termica si anume 0,037 m2 K/W similar cu o placa ceramica ( aceasta are cea mai buna rezistenta termica ) dar The Floor are aventaje net superioare in comparatie cu ceramica si anume: este o pardoseala calda si cand incalzirea este oprita, are izolatie XPS incorporata si asta ofera o foarte buna izolare fonica, se monteaza flotant adica fara adezivi, mizerie si fara costuri exagerate pentru instalare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *