Blog

Povestea unui produs sustenabil

Astazi avem la rand un subiect foarte serios si interesant care o sa influneteze major oferta bunurilor de larg consum in perioada urmatoare.

Asa ca intrebam si raspunedem : Ce este un produs sustenabil ? 

Un produs sustenabil este un produs care a fost proiectat, fabricat, utilizat și eliminat într-un mod care are un impact minim asupra mediului și a societății. În general, un produs sustenabil este:

  1. Ecologic – acesta utilizează resursele naturale într-un mod durabil și minimalizează impactul negativ asupra mediului înconjurător, de exemplu prin utilizarea energiei regenerabile, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a deșeurilor.
  2. Economic – un produs sustenabil este viabil economic, adică este capabil să ofere o valoare atât pentru producători, cât și pentru consumatori, fără a avea costuri excesive asupra mediului.
  3. Social – un produs sustenabil respectă și promovează drepturile și bunăstarea angajaților, comunităților locale și a altor grupuri sociale care pot fi afectate de producția și utilizarea produsului.

Produsele sustenabile sunt proiectate pentru a fi durabile și pentru a reduce înlocuirile frecvente, de aceea sunt, de obicei, de o calitate superioară și au o durată de viață mai mare decât produsele convenționale. De asemenea, acestea pot fi produse utilizând materiale regenerabile și reciclate.

 

Pardoseala SPC The Floor se incadreaza in categoria produselor sustenabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *