Blog

Cum se fabrica parchetul laminat ?

Parchetul Laminat – este o pardoseala flotanta din lemn (nu se lipeste de sapa ).Parchetul laminat este cea mai eficienta solutie pentru placarea pardoselii.Raportul calitate pret este unul foarte bun , se moteaza usor (este unul din putinele produse existente care intruneste perfect conditiile conceptului „do it youself” adica nu ai nevoie de foarte multe abilitati de mester pentru a pune in opera o pardoseala cu parchet laminat . Trebuie doar sa fi organizat si sa stii sa urmaresti instructiunile , parchetul laminat vandut de www.dekomag.ro are instructiuni de tip pictograma pe fiecare cutie .

Pentru a intelege de ce solutia parchet laminat  este simpla si eficienta citeste mai jos care sunt pasii de productie :

1)-Busteanul -totul incepe cu busteanul de pin provenit din padurile limitrofe fabricii Kronotex din Germania (fabrica Kronotex foloseste materie prima din apropiere ). Bustenul neselectat ( productia de laminat nu are nevoie de lemn calitatea 1 ) este transformat in „cipsuri”

2)-Cipsurile-au fost maruntite pentru a usura procesul de uscare a lemnului .

3)-Pulberea pentru HDF -cipsurile ,dupa uscare , sunt transformate intr-o pulbere care ulterior in combinatie cu adezivul pe baza de rasina formeaza placa de HDF.

4)-Placa de HDF=haigh density fiber =placa din lemn cu densitate ridicata  – pulberea de lemn combinata cu adezivul pe baza de rasina formeaza placa de HDF – de aici incepe diferenta de calitate in cazul parchetului laminat . Adezivul folosit de Kronotex furnizorul Parket La Cheie nu contine substante daunatoare omului sau animalelor . Parchetul vandut de Parchet La Cheie – are densitatea placii de HDF peste medie adica este protejat impotriva umiditatii

5)-Hartia de Decor sau print-ul de decor –peste placa de HDF se pune hartia de decor ,ea este responsabila cu standardul vizual de calitate . Parchetul laminat vandut de Parket La Cheie are design atent studiat pentru a fi in pas cu solicitarile celor mai renumiti arhitecti / designeri din lume .Un parchet laminat de calitate are designul / decorul foarte bine definit , cu o rezolutie peste medie a detaliilor , cu mai multe de 15-17 placi diferite intr-o suprafata etalon ( sa zicem 10 mp ) .

6)-Placa de balans -pe spatele placii de HDF se pune un start impregnat cu rasina care prin incalzire devine dur , acesta protejeaza placa de parchet sa nu capete forma de „banana” in timpul depozitarii . Parchetul laminat de calitate inferioara scoate acest strat din procesul de fabricatie (pentru reducerea costului ) iar parchetul va fi predispus la deformare .

7)-Melaminat –peste placa de HDF ,care a primit hartia de decor , se pune stratul de melamina care prin incalzire devine transparent si se transforma in stratul protector / stratul de uzura a placii de parchet laminat .Melamina este responsabila cu clasa de trafic si ce de abraziune . Parket La Cheie vinde parchet laminat cu certificate de calitate eliberate de laboratoare de testarea calitatii din Germania / Austria / Franta / Belgia , care atesta clasele de trafic mentionate pe eticheta (3.1 / 3.2 / 3.3 -clase de trafic comercial si casnic intens.

8)-Profilarea placilor – realizarea clic-ului -placile mari de HDF finisate cu placa de balans / hartia de decor / melamina sunt lasate la racit in suporti rotativi de tip evantai . Cand sunt „odihnite” suficient sunt trimise pe linia de profilare unde placile mari sunt taiate functie de dimensiunile standard pentru gama din care produsul face parte . Ulterior placile sunt profilate pentru a se obtine clicul si canelura V4 – Parket La Cheie vinde parchet laminat cu cel mai usor si rezistent clic , montajul se executa fara „bataie” / lovirea placilor iar pe latura scurta , placile noastre , au un profil din plastica care securizeaza perfect imbinarea placilor .

9)-Verificarea calitatii placilor –parchetul de calitate are in procesul de fabricatie ,obligatoriu , verificarea calitatii – toate placile de parchet sunt fotografiate si analizare cu un fascicul laser pentru a nu exista vicii ascunse sau deficiente vizibile de calitate . Placile care nu indeplinesc standardele de calitate sunt retrase din linia de productie si sunt reciclate .

10)-Ambalarea – la final placile sunt ambalate in cutii de carton rezitent si sunt infoliate pentru o mai buna protectie in timpul transportului si al depozitarii . Cutiile contin toate informatiile care atesta calitatea produsului dar si intructiuni de montaj de tip pictograma .

dekoMAG – te invita in magazinul din Valea Cascadelor nr 21 , sector 6 , Bucuresti sa vezi si sa experimentezi calitatea amintita mai sus .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *